Placinta cu ciuperci si spanac

de Rocsi in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 7593 vizualizari

 

Daca va place spanacul, ciupercile, placinta aceasta va fi pe placul vostru cu siguranta si in plus este de post!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • apa minerala calduta
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr spanac congelat (sau proaspat)
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usutroi
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci si spanac:

Aluatul:


Punem faina intr-un bol cu sarea. Drojdia o amestecam cu 1/2 lingurita zahar pana se dizolva si o punem peste faina. Adaugam apa minerala calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La final incorporam uleiul si mai framantam putin. Acoperim aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald.



Umplutura:


Lasam spanacul sa se decongeleze la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute, iar rosiilele le facem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie, inabusim ceapa, apoi punem si ciupercile. Adaugam apoi rosiile si turnam o cana de apa. Lasam sa scada pe jumatate, incorporam spanacul si condimentam cu sare si piper. Cand a scazut bine luam tigaia de pe foc, adaugam usturoiul curatat, pisat si putin patrunjel verde.


Lasam 5 minute sa se racoreasca. Impartim aluatul in doua bucati si intindem cu sucitorul doua foi. Ungem un vas termorezistent cu margarina, asezam prima foaie si o intepam cu furculita. Punem compozitia uniform apoi acoperim cu cealalta foaie. Deasupra facem un model din aluat daca mai ramane. Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam placinta sa prinda o culoare aurie deasupra.


Cand este gata o scoatem, o lasam putin la racorit si servim!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.04.2013, 10:40

Multumesc Costeo!

Micutza Luana 1

17.04.2013, 18:30

Rocsi 1

17.04.2013, 19:39

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

Batoane energizante cu musli

de Rocsi 9

ieri la 20:39

RETETA RECOMANDATA
Placinta de post cu spanac si leurda