Placinta cu dovleac

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2011 | 5993 vizualizari

 

Este prima data cand folosesc dovleacul in alta combinatie decat copt la cuptor si tare mi-a placut cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 800g dovleac
  • 2 gutui
  • zahar dupa gust
  • 1 lgt.cu varf cu scortisoara
  • 12 foi de placinta
  • unt pentru uns foile
  • 2 lg pesmet
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se curata dovleacul de coaja si de seminte dupa care se da pe razatoarea mare. Gutuile se curata si se dau si ele pe razatoarea. Se pune zahar dupa gust (depinde si cat e de dulce dovleacul) si scortisoara si se pune cratita pe foc pentru a se cali dovleacul si a se topi zaharul.


Foile se impart in doua din care se fac doua rulade. Fiecare foaie se unge cu untul topit. Se presara o lg de pesmet dupa care se intinde jumatate din compozitie. Se ruleaza strans pe lungime si se aseaza intr-o tava. La fel se procedeaza si cu restul si se da la cuptor la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.


Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop de bucatarie curat si umed si se lasa cateva minute. Cand s-a racit se presara zahar pudra si se serveste. Foarte bun si aromat. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:04

teosim 1

17.01.2012, 15:13

Se pot adauga si niste nuci maruntite.

mirela0911 1

18.01.2012, 14:24

teosim mersi pt. idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac