Placinta cu dovleac

de dakris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 10394 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat (pt 4 rulouri)
  • 1 cana mare cu apa calduta (300 ml)
  • 5-6 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • faina cat cuprinde
Umplutura
  • 1 farfurie adanca cu varf dovleac razuit
  • 2-3 linguri zahar pt fiecare rulou
  • scortisoara macinata ori zahar vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
  • ulei pt uns foile
zahar pudra vanilat, pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit pt cca 30 min la loc caldut.


Se imparte coca in 4 parti egale. Fiecare parte se intide cu facaletul in foaie subtire (ca la taitei), se unge cu ulei, se intinde uniform un sfert din dovleacul ras, se presara zaharul si zaharul vanilat/scortisoara. Se ruleaza pastrand in marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperita cu dovleac care se pliaza spre partea inferioara a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia in timpul coacerii), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ulei si se coace la foc mediu pana se rumenesc deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dakris 1

16.01.2013, 19:40

Bunica, )

delia64 1

09.02.2013, 18:14

dakris 1

10.02.2013, 09:20

multumesc, Delia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac