Placinta cu dovleac

de dakris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 9032 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat (pt 4 rulouri)
  • 1 cana mare cu apa calduta (300 ml)
  • 5-6 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • faina cat cuprinde
Umplutura
  • 1 farfurie adanca cu varf dovleac razuit
  • 2-3 linguri zahar pt fiecare rulou
  • scortisoara macinata ori zahar vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
  • ulei pt uns foile
zahar pudra vanilat, pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit pt cca 30 min la loc caldut.

Se imparte coca in 4 parti egale. Fiecare parte se intide cu facaletul in foaie subtire (ca la taitei),  se unge cu ulei, se intinde uniform un sfert din dovleacul ras, se presara zaharul si zaharul vanilat/scortisoara. Se ruleaza pastrand in marginile laterale cate 2 cm de foaie neacoperita cu dovleac care se pliaza spre  partea inferioara a ruloului (pt a nu curge dovleacul ori siropul acestuia  in timpul coacerii), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ulei si se coace la foc mediu pana se rumenesc deasupra.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

dakris 1

16.01.2013, 19:40

Bunica, )

delia64 1

09.02.2013, 18:14

dakris 1

10.02.2013, 09:20

multumesc, Delia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!