Plăcintă cu dovleac

de Ade200 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 3258 vizualizari

 

E vremea dovlecilor. Iată o reţetă fină, gustoasă şi rapid de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • 2 căni de piure de dovleac(copt)
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 4 ouă mari
  • 2 căni de făină
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ linguriţă de sare
  • 2 linguriţe de scorţişoară pudră
  • cuişoare pudră
  • 1 linguriţă de coajă de portocală rasă
  • ½ linguriţă de ghimbir pudră
  • Crema de brânză:
  • 1 pachet de unt
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • coajă rasă de portocală
  • zahăr pudră după gust
  • ½ cană de nuci tăiate pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu dovleac:

Zahărul se bate cu ouăle întregi, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă piureul de dovleac şi se amestecă din nou.


Ingredientele uscate se amestecă separat, apoi se adaugă la compoziţie.


Se unge tava cu grăsime şi se pune hârtie de copt sau 2 coli albe.


Se coace la foc mare, apoi se face puţin mai mic sa nu se ardă, cam 40 de minute, depinde de cuptor. Se lasă să se răcească bine, eventual până a doua zi.


Crema de brânză se prepară amestecând toate ingredientele(untul să fie la temperatura camerei). Se pune deasupra sau se taie prăjitura în 2 pe mijloc şi se pune puţină cremă, apoi jumătatea cealaltă şi se ornează tot cu cremă. Pe deasupra se pun bucăţi de nucă sau bombonele de ciocolată.


Prăjitura aceasta a fost pregătită de fiica mea, Andra, pentru ziua măicuţei. La mulţi ani, măicuţo dragă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ionela2682 1

21.11.2012, 11:37

Mama ce dovleac!!!!!!

Lau 1

21.11.2012, 16:06

mamaieelena 1

21.11.2012, 21:39

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac copt