Placinta cu dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 972 vizualizari

 

NU-I ASA CA VA E POFTA?

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • - 500 g de făină
  • - 40 grame de drojdie
  • - 3 linguri de ulei de măsline
  • - aproximativ 200 ml de apă călduţă
  • - sare
  • - 200 g zahăr
  • pentru umplutura:
  • -500 g dovleac fiert
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -250 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pentru blat:


- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, 50 g de zahar, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute;


- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua , uleiul si restul de zahar;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;


- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;


Pentru umplutura:


-dovleacul fiert cu putina sare se paseaza bine cu furculita,apoi se amesteca bine cu zaharul si scortisoara.


Coacere:


-aluatul se intinde foaie cu sucitorul;


- se taie patrate de cca 10*10 cm;


-in mijlocul aluatului se pun 2 lingurite de dovleac si se impatura;


- pachetelele astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute;


-cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar ;


-se servesc calde sau reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Sim0na 1

14.01.2013, 22:43

bunaaa

MotanLaOale 1

14.01.2013, 23:21

amalia01 1

15.01.2013, 09:19

e delicioasa sa stiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac