Waffe cu aroma de portocala

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Sep 2016 | 871 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelya. Sunt foarte bune servite ca atare sau cu miere, dulceata, ciocolata etc. Nu mai stiu exact cate au iesit, dar parca au fost 9 waffe.

 

INGREDIENTE

  • doua oua;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • 400 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g);
  • 350 ml lapte;
  • 100 g unt topit;
  • o lingurita de coaja rasa de portocala;
  • o forma de waffe din fonta;
  • untura pentru uns forma.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffe cu aroma de portocala:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Se adauga faina, praful de copt, laptele, untul topit si coaja rasa de portocala. Se mixeaza totul, rezultand un aluat gros.


Se unge forma de waffe cu untura si se pune la flacara aragazului pentru a se incinge. Se toarna un polonic de aluat in mijlocul formei, apoi waffa se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. Daca este necesar, se unge forma de fiecare data cu untura (folositi untura deoarece este mai buna decat uleiul, iar daca forma este noua si in consecinta lipeste, cu untura nu va mai lipi).


Waffele se pot servi ca atare sau cu miere, dulceata, ciocolata etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Waffe cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

27.09.2016, 16:15

ce frumoase ti-au iesit
ar fi cazul sa mai scot si eu forma de la naftalina

Andra_Constantinescu 1

27.09.2016, 17:36

Mulțumesc frumos, dragilor!

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faguri