Placinta cu dovleac

de katty in Prajituri, 12 Noi 2014 | 2912 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun in acest sezon decat o placinta cu dovleac aromat cu portocala si scortisoara?
Desi dureaza ceva timp merita sa faceti foi de casa .

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 7 linguri rase faina + 1 pachet unt 82% ,
  • 14 linguri faina ,
  • 1 cana sifon ,
  • un praf de sare ,
  • 1 lingura ulei ,
  • 1 lingura otet
  • umplutura:
  • 600 gr dovleac ras ,
  • 200 ml zeama de portocale ,
  • 2-3 linguri zahar ,
  • coaja rasa de portocala ,
  • scortisoara macinata
  • 1 lingura unt topit + 2 linguri zahar tos pentru uns placinta
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Incepem cu prepararea aluatului.Amestecam untul cu cele 7 linguri faina pana la omogenizare si le lasam deoparte .Intr-o cana punem sifon, ulei , otet si putina sare .Punem cele 14 linguri faina intr-un castron ,facem o adancitura si turnam sifonul. Framantam un aluat elastic pe care il intindem sub forma de dreptunghi .


Impartim amestecul de unt si faina in trei parti egale .Ungem aluatul cu o parte de unt, apoi pliem aluatul aducand pe rand spre mijloc marginile laterale ale dreptunghiului , una peste cealalta .


Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, apoi repetam operatiunea de inca 2 ori, inclusiv tinutul la frigider .


Punem dovleacul ras intr-o craticioara cu zaharul , zeama si coaja de portocala . Acoprim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic . Amestecam din cand in cand pana dovleacul se inmoaie bine si zeama scade de tot . Dam vasul jos, punem scortisoara si lasam sa se raceasca .


Impartim aluatul in 2 parti egale .


Intindem cu sucitorul o foaiepe care o asezam intr-o tava , o intepam cu furculita din loc in loc , punem umplutura de dovleac , apoi intindem cea de-a doua foaie .O intepam cu furculita , o ungem cu unt topit ,presaram zaharul si o dam la cuptor pana se rumeneste usor . Lasam placinta sa se raceasca, apoi o presaram cu zahar pudra si o portionam .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Sylvia 1

13.11.2014, 14:21

super arata

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:31

elucubratiiculinare 1

13.11.2014, 17:32

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac