Placinta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 9734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac  ras 
  • 2 cani cu mere rase
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • o cana cu nuci macinate
  • 2-3 linguri cu scortisoara 
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox. 12 linguri faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pregatim mai intai umplutura:
Se pun la calit dovleacul , merele si  zaharul in putin ulei.
Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.
Deci zahar punem dupa gust!  :)
Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.
Se amesteca bine.

Facem si blatul:

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia  de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

29.04.2010, 15:43

nu am facut niciodata aceasta combinatie, de mere cu dovleac dar cred ca este foarte buna................

Julie 1

30.04.2010, 08:03

Este tare buna ! Va asigur!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 10:42

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere