Placinta cu dovleac cu foi de casa

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Mar 2016 | 932 vizualizari

 

Am invatat sa fac foile de placinta de la bunica mea, dar ea are atat de multa rabdare sa le intinda cat mai subtiri. Reteta o veti gasi si aici http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dovleac-si-nuca/

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac ras - un dovleac mic
  • 200 g apa calduta
  • 4 linguri de untura
  • faina cat cuprinde
  • nuca maruntita
  • scortisoara
  • 1 cana de zahar
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac cu foi de casa:

Se da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el.


Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile.


Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.


Presaram dovleac calit pe foaia intinsa, adaugam nuca si rulam. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra mai punem din loc in loc untura cat o maslina si dam la cuprotul preincalzit la 200 degrade pana cand se rumenesc frumos.


Cand sunt gata, se portioneaza si se presara zahar pudra din abundenta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

22.03.2016, 16:35

Camelya 1

24.03.2016, 11:06

Faina placintica!

noiinbucatarie 1

25.03.2016, 16:43

Merci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vanilie si visine de post