Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post

de lilik in Prajituri, 27 Noi 2010 | 50285 vizualizari

 

Savurează o Plăcintă cu Dovleac delicioasă, perfectă pentru perioadele de post. Descoperă rețeta noastră ușor de urmat pentru un desert tradițional românesc, plin de arome și gusturi autentice. Ideală pentru orice ocazie.
Pentru aceasta Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, zahar, ulei, dovleac.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post

pt aluat:

  • 300 gr faina
  • 7-8 linguri de zahar
  • 85 ml apa
  • 60 ml ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare

pt umplutura:

  • 2 kg dovleac
  • 1 pliculet vanilina
  • coaja de lamaie
  • 110 gr zahar
  • 1 lingura cu margarina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post:

Cum se prepara Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post

Prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.

Punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.

Facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.

Intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.

Dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min (dupa primele 20 de min controlam).

Cand e gata presaram zahar pudra.

Incearca si reteta de Prajitura cu crema de dovleac sau varianta de Rulada cu dovleac.

Iti recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere, foarte buna si frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac