Placinta cu dovlecei si morcovi

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2012 | 5769 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta placinta, si pot sa spun doar atat: este extrem de gustoasa. M-a cucerit de cand am vazut-o pe blogul Laurei Adamache, asa ca am fost nevoita sa o fac. Am mai umblat eu la gramaje, la ingrediente, dar ideea a ramas aceeasi: contine morcov si dovlecel.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 600 gr dovlecel
  • 200 gr morcov
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr cas
  • 100 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei si morcovi:

Pregatim din timp morcovul si dovlecelul: ii curatam, ii spalam si-i dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt.

Separat dam casul si cascavalul prin razatoare. Ceapa o taiem marunt si o punem peste branzeturi. Tot acolo adaugam si dovleceii si morcovii scursi de apa. Ouale le batem putin cu furculita, adaugam uleiul si le turnam peste amestecul de branzeturi cu legume si omogenizam. Adaugam si faina cernuta in compozitie, si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam piper dupa gust si sare daca mai este nevoie.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 24/24cm. Ungem tava cu unt iar baza o tapetam cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana este rumenita frumos deasupra.

Eu am lasat-o sa se raceasca dupa ce am scos-o din cuptor, apoi am servit-o cu mare pofta!

Este o reteta foooarte usor de facut, numai buna pentru zilele cand aveti multa treaba prin casa, sau cand vi se anunta musafiri. Eu am pregatit cele mai frumoase bucati pentru voi. ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Poliana 1

20.08.2012, 08:24

gabrielaela, chiar te rog sa ma anunti

Poliana 1

20.08.2012, 08:24

Sufletista, multumesc!

Poliana 1

20.08.2012, 08:24

Gabytza, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

ieri la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

ieri la 19:12

Tort cu clatite si fructe

pe 17.08 la 16:25

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovlecei si parmezan