Placinta cu gem

de Bunica in Prajituri, 26 Ian 2010 | 12294 vizualizari

 

Daca ti se cere cu "Te rog frumos sa-mi faci o placinta cu gem uite asa, asa , asa (rotunda , ca un melc),"te gandesti si o faci

 

INGREDIENTE

  • Foaia:
  • 1 ou
  • 250 ml. apa
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura de otet
  • putina sare ( un vf. de cutit
  • 1 pachet  margarina
  • 5oo -700 g. faina
  • Umplutura:
  • 330 g. gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gem:

Foaia:

Intr-un vas se pune apa, oul, sarea, uleiul praful de copt si otetul peste el.

Se adauga 500g. faina si se framanta incat sa iasa un aluat potrivit de moale.

Margarina se lasa la temperatura camerei (sa fie moale), sa se poata intinde pe foaie.

Aluatul se imparte in doua parti. Se intinde o foaie cat se poate de subtire si se unge cu margarina, se impatureste si se lasa la rece. 15 minute.  La fel se procedeaza si cu cealalta.Operatia se repeta de doua ori.

Se intinde foaia sub foma dreptunghiulara, se intinde gemul, se ruleazasi se pune intr-o tava rotunda , sub forma de melc. Se completeaza "melcul"cu cealalta foaie, se taie si se da la cuptor.Cand s-a rumenit , se scoate si se pudreaza.

TIPS-URI

1

Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

2

Se tine la cuptor aproximativ 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Bunica 1

29.01.2010, 12:19

Fetelor imi pare rau , nu mai am niciun coltisor, dar daca va anuntati in vizita promit sa fac o placinta mareeeee si fara resturi din borcane.

Bunica 1

29.01.2010, 12:21

Dany, am citit prea tarziu dorinta ta , ca ma ofeream eu pentru o zi, dar trebuia sa negociezi cu nepotii

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 08:58

delicioasa

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Intercontinental