Placinta cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 21 Oct 2013 | 18569 vizualizari

 

Astazi a mirosit tare frumos la mine in bucatarie in timp ce placinta era in cuptor...nu mi-am dat insa imediat seama de ce nu miroase cum miroase de obicei a placinta cu mere :) ...am aflat abia cand am scos-o de la cuptor...uitasem sa ii pun scortisoara( desigur din zapaceala :))))...ori pentru mine placinta cu mere are intotdeauna scortisoara...asa ca am improvizat ceva rapid...am pudrat-o cu scortisoara cand s-a racorit :)...e buna, chiar foarte buna si asa...voi insa sa nu faceti ca mine :)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 700 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 pliculet si jumatate de drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 200 ml ulei vegetal
  • coaja rasa de la o portocala
  • vanilie

Umplutura:

  • o cana de zahar
  • vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 2 kg si jumatate de mere frumoase
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se framanta un aluat din ingredientele pentru foi, se infaineaza si se lasa la crescut o ora. Se imparte coca in doua si se vor intinde doua foi pe o suprafata infainata.

Merele se spala, se  dau pe razatoare si se amesteca cu zeama de lamaie, vanilia si scortisoara.

Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune foaia. Se inteapa  foaia pe toata suprafata cu furculita.

Se pun merele apoi se pune foaia deasupra. Intepam din nou foaia cu furculita si coacem placinta pentru 35 de minute la 180 de grade.

Placinta se poate portiona calduta, apoi o pudram cu zahar si o servim dupa bunul plac, gust , inspiratie. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere