Placinta cu mere

de Rocsi in Prajituri, 23 Noi 2011 | 5923 vizualizari

 

O placinta de post,super delicioasa si pufoasa...o reteta ce ii apartine lui Julie(multumesc mult draga mea)..e cert ca o sa o mai repet ca prea mult ne-a placut!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 14 linguri apa minerala
  • 20 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 650-750 gr faina(la julie scria 200 gr pentru o rulada,dar cand am framantat mi s-a parut foarte putina..nu era deloc tare aluatul)
  • umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai pregatim umplutura ca sa se raceasca.

Spalam merele si le curatam de coaja.

Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de suc.(pe care il beti,doar nu il aruncati;)).

Intr-o tigaie punem uleiul si apoi merele.

Adaugam zaharul si zaharul vanilat.

Le lasam pe foc cam 10-15 minute,timp in care tot invartim in ele.

La urma presaram scoartisoara,le amestecam bine si le dam la rece.

Aluatul:

Intr-un vas punem 6 linguri de ulei si 4 de faina.

Le amestecam bine si le dam pe foc 1-2 minute,cat sa obtinem un sos grosut.

Intr-un bol punem faina.

Peste adaugam restul de ulei,apa minerala,otetul,zaharul,praful de copt,esenta,si coaja rasa de portocala.

Framantam bine pana toate ingredientele sunt omogenizate.

Impartim aluatul in doua.

Intindem cate o foaie din fiecare bucata si le ungem cu sosul din faina si ulei,pe care la fel,il impartim in mod egal.

Rulam foile,le punem in folie alimentara si le dam la frigide circa 2 ore.

Dupa acest timp le scoatem,le framantam putin,pe fiecare in parte si intindem iar doua foi.

Asezam umplutura de mere pe fiecare si le rulam bine.

Luam o tava ,punem hartie de copt in ea si asezam placintelele in ea(cred ca pot fi puse si in tavi de chec).

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 40-50 minute.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

24.11.2011, 18:44

multumesc dragelor.este foarte delicioasa si nici nu zici ca este de post,serios va zic!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:16

Ce frumoasa e vreau si eu

Rocsi 1

25.11.2011, 10:40

multumesc miuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide