Placinta cu mere

de Rocsi in Prajituri, 23 Noi 2011 | 3332 vizualizari

 

O placinta de post,super delicioasa si pufoasa...o reteta ce ii apartine lui Julie(multumesc mult draga mea)..e cert ca o sa o mai repet ca prea mult ne-a placut!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 14 linguri apa minerala
  • 20 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 650-750 gr faina(la julie scria 200 gr pentru o rulada,dar cand am framantat mi s-a parut foarte putina..nu era deloc tare aluatul)
  • umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mai intai pregatim umplutura ca sa se raceasca.


Spalam merele si le curatam de coaja.


Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de suc.(pe care il beti,doar nu il aruncati;)).


Intr-o tigaie punem uleiul si apoi merele.


Adaugam zaharul si zaharul vanilat.


Le lasam pe foc cam 10-15 minute,timp in care tot invartim in ele.


La urma presaram scoartisoara,le amestecam bine si le dam la rece.


Aluatul:


Intr-un vas punem 6 linguri de ulei si 4 de faina.


Le amestecam bine si le dam pe foc 1-2 minute,cat sa obtinem un sos grosut.


Intr-un bol punem faina.


Peste adaugam restul de ulei,apa minerala,otetul,zaharul,praful de copt,esenta,si coaja rasa de portocala.


Framantam bine pana toate ingredientele sunt omogenizate.


Impartim aluatul in doua.


Intindem cate o foaie din fiecare bucata si le ungem cu sosul din faina si ulei,pe care la fel,il impartim in mod egal.


Rulam foile,le punem in folie alimentara si le dam la frigide circa 2 ore.


Dupa acest timp le scoatem,le framantam putin,pe fiecare in parte si intindem iar doua foi.


Asezam umplutura de mere pe fiecare si le rulam bine.


Luam o tava ,punem hartie de copt in ea si asezam placintelele in ea(cred ca pot fi puse si in tavi de chec).


Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 40-50 minute.


Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar.


Sa aveti pofta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

24.11.2011, 18:44

multumesc dragelor.este foarte delicioasa si nici nu zici ca este de post,serios va zic!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:16

Ce frumoasa e vreau si eu

Rocsi 1

25.11.2011, 10:40

multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere