Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 5470 vizualizari

 

Ca sunt dependenta de dulciuri, cred ca stiati deja...asa ca, neavand nici mult timp la dispozitie, nici dorinta de a porni cuptorul...m-am intors la clatite.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • - 5 oua
  • -1 l lapte
  • -esenta de menta
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -300 gr faina
  • -100 ml ulei
  • pt. umplutura:
  • un borcanel gem de zmeura,
  • 200 ml frisca lichida batuta bine cu 1 pliculet zahar vanilat,
  • crema ganache lichida (tinuta la cald)
  • -pt decor:
  • fructe de padure proaspete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure:

Prepararea si asamblarea tortului este extrem de simpla: se fac clatitele, se lasa la rece, apoi se monteaza: clatita+gem de zmeura+ciocolata+clatita+frisca+ciocolata...si tot asa. Ultimul strat este din ciocolata, apoi se da tortul la rece (10 minute la congelator, 1 h la frigider), apoi se decoreaza dupa gust (eu am pus inca putina frisca si fructe de padure proaspete culese de mine), apoi din nou la rece (1 h la congelator, 3 h la frigider).

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes tort