Placinta cu mere

de Miha in Dulciuri, 12 Dec 2009 | 4436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri unt topit
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.


Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.


Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite si se ruleaza cat mai strans posibil.


Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.


Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adinuta 1

14.12.2009, 12:18

mai ai un pic si pentru mine?

Miha 1

14.12.2009, 12:21

Nop! Dar mai putem face.

Miha 1

14.12.2009, 12:22

Raluca, spre ca te-ai lamurit acum.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mere cu stafide - DEDICATIE PT BUCATARAS