Placinta cu mere

de Miha in Dulciuri, 12 Dec 2009 | 6270 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri unt topit
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.

Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.

Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite si se ruleaza cat mai strans posibil.

Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adinuta 1

14.12.2009, 12:18

mai ai un pic si pentru mine?

Miha 1

14.12.2009, 12:21

Nop! Dar mai putem face.

Miha 1

14.12.2009, 12:22

Raluca, spre ca te-ai lamurit acum.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez cu mere