Placinta cu mere

de Miha in Dulciuri, 12 Dec 2009 | 4144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri unt topit
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri nuca macinata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.


Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.


Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite si se ruleaza cat mai strans posibil.


Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.


Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

COMENTARII (14)

Adinuta 1

14.12.2009, 12:18

mai ai un pic si pentru mine?

Miha 1

14.12.2009, 12:21

Nop! Dar mai putem face.

Miha 1

14.12.2009, 12:22

Raluca, spre ca te-ai lamurit acum.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateuri cu brânză dulce

de RODIMUR 3

ieri la 22:04

Sarmale dezechipate

de RODIMUR 3

ieri la 20:05

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

de ancutsa 5

ieri la 17:03

Costite cu miere la cuptor

de Camelya 5

ieri la 13:42

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere