Placinta cu mere

de alinutza88 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 4951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 5-6 linguri zahar (dupa cat de dulce mancati)
  • pesmet
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa (sau portocala)
  • esente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. Se framanta o coca potrivit de tare. Se lasa un pic sa se odihneasca.

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, esentele, coaja de lamaie, scortisoara si pesmetul.

Coca se imparte in doua parti. Se ia prima parte, se intinde cu sucitorul si se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt. Se pun merele peste foaia din tava. Coca ramasa se intinde si ea cu sucitorul si se aseaza peste mere in tava. Se unge cu sucul de mere pe care l-am oprit in pahar, si se fac gauri cu furculita. Se da la cuptor la 175 grade pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa