Placinta cu mere

de alinutza88 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 2626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 5-6 linguri zahar (dupa cat de dulce mancati)
  • pesmet
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa (sau portocala)
  • esente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. Se framanta o coca potrivit de tare. Se lasa un pic sa se odihneasca.


Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, esentele, coaja de lamaie, scortisoara si pesmetul.


Coca se imparte in doua parti. Se ia prima parte, se intinde cu sucitorul si se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt. Se pun merele peste foaia din tava. Coca ramasa se intinde si ea cu sucitorul si se aseaza peste mere in tava. Se unge cu sucul de mere pe care l-am oprit in pahar, si se fac gauri cu furculita. Se da la cuptor la 175 grade pana devine aurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

24.01.2013, 08:57

la multi ani

alinutza88 1

24.01.2013, 12:28

ms mult de tot pt urare

Bya Ralu 1

09.06.2013, 23:50

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu mere