Placinta cu mere

de Krystyan Trendy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 8912 vizualizari

 

Timp de preparare : 90 minute

 

INGREDIENTE

Pentru maia :

  • 100ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 50-100 g faina

Pentru aluat:

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 100g unt sau margarina
  • 50 ml ulei
  • 100ml lapte

Pentru compozitie de mere:

  • 1 kg-1,5 kg mere
  • 250 g zahar
  • 100g miez de nuca si /sau 1 lingurita scortisoara (optional)

Deasupra placintei:3-4 linguri de zahar pudra

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mod de preparare maia :

Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut.
Intre timp se pune faina intr-un lighean de bucatarie,praful de sare,se face o gaura in faina si se adauga oul ,laptele,untul sau margarina,iar la sfarsit maiaua de drojdie.
Se framanta bine de tot 20 minute,iar ca sa nu se lipeasca de maini aluatul, adaugam cate putin ulei caldut.
Dupa ce framantam aluatul ,acoperim cu 1-2 prosoape curate ligheanul,apoi il asezam intr-un loc caldut.
Aluatul se lasa 20-30 minute la crescut.
Intre timp curatam merele de coaja si samburi si dupa ce le curatam si le spalam,le dam pe razatoarea mare .Punem merele rase intr-o cratita unsa cu ulei .Adaugam zaharul si nuca sau/si scortisoara daca avem.Lasam la foc potrivit cratita pe aragaz,pana cand se merele rase sunt aproape fierte si zaharul s-a topit.Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipesca de cratita. Dupa ce este gata compozitia de mere,se lasa la racit.

Sa revenim la aluat :) 

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua bucati egale si apoi ungem masa de lucru cu ulei . Intindem prima bucata de aluat  cu sucitorul. Grosimea foii trebuie sa fie de 1 cm ,iar foaia trebuie sa fie putin mai mare decat tava in care coacem placinta.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem prima foaie de aluat,deasupra asezam uniform,compozitia de mere,apoi intindem si a doua foaie.Rasucim marginile foilor,ca sa nu se imprastie compozitia de mere.Cu o scobitoare facem cateva intepaturi in foaia de placinta de deasupra .Asezam tava in cuptor si o lasam 15-20 minute la foc mediu spre mic.Dupa 15-20 minute,intoarcem tava pentru ca placinta sa se coaca uniform.Mai lasam 10-15 minute in cuptor la foc mic-mediu .

 Luam un prosop curat pe care il udam cu apa rece inainte si  il stoarcem bine ,iar cand placinta s-a copt,scoatem tava din cuptor si cat inca este fierbinte,acoperim placinta cu prosopul ud si deasupra mai punem un prosop uscat.
Dupa ce s-a racit placinta, intindem uniform zaharul pudra,apoi o taiam cu un cutit cu lama fina si o asezam pe un platou.

Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

21.10.2013, 22:00

Bine ai venit

Krystyan Trendy 1

21.10.2013, 23:36

Mmm... ce de bucatarasi pe aici ! Va multumesc

diaconta 1

23.10.2013, 16:37

imi place mult prajitura cu mar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf din albusuri