Prajitura Bounty

de anca_rm in Prajituri, 6 Feb 2014 | 50726 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aspectuoasa
Reteta este de la Criss -multumesc mult

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 125 g. unt la temperature camerei
  • - 100 g. zahar
  • - 3 oua
  • - 200 g. faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 3 linguri lapte
  • - 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • -2 linguri zahar
  • -100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • - 300 ml. lapte
  • - 2 linguri de gris
  • - 100 g. unt
  • - 100 g. zahar
  • - 150 g. nuca de cocos
  • Glazura:
  • - 200 g. ciocolata de lapte
  • - 8 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat

Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).

Sirop

Caramelizam  zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.

Crema

Laptele cu zaharul, grisul si untul  il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca gogoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema

Glazura

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca, amestecam (eu adaug putina sare, aceasta intensifica aroma ciocolatei) Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .

Lasam la racit si cand glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )

TIPS-URI

1

eu am facut 2 portii si au iesit 52 bucati de 4 cm x 5 cm

2

deasupra am mai topit o ciocolata alba cu 2 linguri de frisca si am decorat-o putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Grea de ciocolata cu stafide si nuca