Placinta cu mere

de Maria68 in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 1766 vizualizari

 

Dintre toate fructele, marul e considerat cel mai bun tonifiant al sistemului muscular si nervos, fiind folosit in alimentatia zilnica al sportivilor. Cate un mar in fiecare zi tine doctorul la distanta. M-am conformat si eu si am pregatit o placinta cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g margarina sau unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • sare
  • 10 g drojdie( o bucata de marimea unei nuci)
  • 250 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in lapte, apoi se adauga un praf de sare, zaharul si 200 g margarina sau unt. Se incorporeaza faina si se framanta bine, iar apoi se lasa la crescut timp de 30-40 minute. Intre timp merele se spala, se curata de samburi si se dau pri razatoarea mare. Merele rase se storc bine, se calesc impreuna cu zaharul ramas si scortisoara si se lasa la racit. Dupa ce a crescut aluatul se imparte in doua parti egale.

Se unge tava cu putina margarina, apoi se intinde o foaie cat mai uniforma de aluat. Deasupra presaram un pic de gris pentru a mai absorbi din zeama lasata de mere. Se adauga umplutura de mere cat mai uniform in tava si deasupra se intinde cea de-a doua foaie de aluat. Aluatul de deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc, pentru a permite eliminarea aerului din interior in timpul coacerii.



Placinta se pune in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 grade, timp de 40-45 minute, pana se rumeneste. Dupa ce se scoate din cuptor se poate pudra cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nilgun 1

18.11.2013, 19:26

f buna

Corinuta 1

18.11.2013, 20:29

Ce frumoasa e!

Bunica 1

06.07.2014, 11:18

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere