Placinta cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Mar 2014 | 7848 vizualizari

 

De cand tot tin eu sa fac placinta asta...Reteta am luat-o de la Gaby ( are niste poze de iti vine sa le mananci) :)) ... M-am pus si eu ca o gospodina desavirsita ce sunt :)) sa fac placinta.Ce sa zic ??? E suuuuuper buna.Aluat pufos,aromat...si daca are si mere ...e perfecta !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina
  • 100 gr unt sau margarina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie proaspata ( sau 1 plic drojdie uscata)
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala

Pentru umplutura:

  • 7 mere
  • 50 gr unt
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Incepem prin a face aluatul.


Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare.


Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul.


Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa framantam.Adaugam si uleiul si framantam in continuare pentru cel putin 10 minute.


Ungem aluatul obtinut ( trebuie sa fie nelipicios si elastic) cu putin ulei,acoperim bolul si il lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul ( cel putin).


Intre timp,spalam merele,le curatam de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari .


Punem intr-o tigaie la foc mic , untul impreuna cu zaharul .Amestecam pana ce zaharul s-a diluat si adaugam marul ras.Lasam in continuare la foc mic amestecand din cand in cand ,pana ce scade toata zeama de la mar.


Aluatul il framantam din nou si il impartim in 3 parti ( sau in doua parti,depinde de marimea tavii). La fel impartim si umplutura.


Fiecare parte de aluat o intindem cu ajutorul unui sucitor.O impartim in trei parti egale pe lung ( fara a taia aluatul) .Partile laterale le crestam.


In mijloc punem umplutura de mere si incepem sa trecem fasiile de aluat peste umplutura,alternand fasiile din stinga cu cele din dreapta ( vezi foto).


La fel procedam si cu restul de aluat.


Ungem placintele cu ou batut ,le punem in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si lasam astfel inca 30 minute la loc cald.


Punem tava la cuptor la 180 grade pana se rumenesc frumos placintele.


Dupa plac se pudreaza cu zahar pudra .

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma puneti esenta de rom la umplutura de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

LidiaChivu 1

17.03.2014, 10:34

Buuuna!

Julia_Snow 1

01.04.2014, 09:58

Foarte buna!

- Andreea - 1

01.04.2014, 14:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere