Fursecuri cu lamaie

de nilgun in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 1614 vizualizari

 

- reteta Ancutei

 

INGREDIENTE

  • 275 gr.faina
  • 50 gr.amidon
  • 1 praf de sare
  • 250 gr.unt
  • 50 gr.zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 galbenus

Pentru umplut: lemon curd:

  • 3 oua
  • 155 gr.zahar
  • suc de la o amaie plus o esenta
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 85 gr.unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Se mixeaza untul. Se adauga zaharul si si mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusul, zeama de lamaie, esenta de lamaie si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu amidonul si sarea si se incorporeaza in aluat. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana pregatim lemon curdul.


Pentru lemon curd :


Se bat ouale ca pentru omleta Se adauga zaharul, sucul, esenta si coaja de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare. Amestecul se pune le fiert la bain marin. Se amesteca pana se ingroasa, cam 10-15 minute. Apoi se ia de pe foc si se amesteca untul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste untul, si se da la rece.


Scoatem aluatul din frigider si formam bilute pe care le punem intr-o tava cu hartie de copt. Cu degetul mare facem o adancitura in fiecare biluta. Aceasta adancitura o umplem cu lemon cud. Dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc pe margine, circa 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

nilgun 1

18.10.2013, 19:29

ms rocsi

RuxyRux 1

09.11.2013, 12:01

Ce deliciu!

nilgun 1

09.11.2013, 12:04

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti (crinkles) cu lamaie