Placinta cu mere

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 22 Sep 2014 | 1669 vizualizari

 

Cum este sezonul merelor sa profitam din plin .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua,
  • o cana zahar,
  • coaja de la o lamaie,
  • un cub drojdie proaspata ,
  • o lingurita sare ,
  • jumatate cana lapte,
  • apa calduta jumatate cana
  • Pt umplutura:
  • unt 15 g,
  • 10 mere mari sau 15 medii,
  • zahar 1 cana jumatate,
  • scortisoara ,
  • 1 ou ,
  • ulei pt uns tava.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Pt aluat


Asezam faina intr-un bol adanc si facem o gaura in mijloc,


Intr-un vas adaugam cele 3 oua, zaharul, sarea,coaja de lamaie si jumatatea de cana de lapte si le batem circa 5 min si le punem pe foc sa se incalzeasca putin.


Intr-un vas micut cu apa calduta dizolvam drojdia si o adugam in gaura facuta in faina si incepem sa framantam dupa care adaugam si compozitia care este foarte putin calda si framantam bine aluatul si framantam pt 25 minute , intre acest timp de 25 minute adaugam ulei peste aluat ca sa nu fie lipicios si framantam pana devine un aluat elastic si luminos.Il lasam la un loc caldut pana creste .


Cat sta aluatul la dospit noi cojim merele si le dam prin razatoarea aia mare si le punem la calit cu un pic de unt iar apoi adaugam zaharul si scortisoara, amestecam mereu in umplutura pana ce scade un pic zeama lasata de la mere.


Se da de pe foc si de lasa la racit.


Luam aluatul si intindem o foaie peste care adaugam umplutura de mere peste care mai presuram un pic de zahar si faina pt ca unplutura sa stea pe fiecare strat din placinta.


Am rulat placinta , am inchis-o la capete si am mai lasat-o la crescut in tava pt 30 min,


Tavile de copt le-am uns cu ulei .


Cand am dat-o la cuptor am uns placinta cu oua batut spuma.


Am dat la cuptor preincalzit pana cand s-a rumenit. Pt placinte am asteptat 1 ora si 20 minute, dar depinde de fiecare cuptor.


Am scos din cuptor am uns placintele cu smantana sa fie coaja frageda , am lasat sa se raceasca si apoi am presurat zahar vanilat .

 

TIPS-URI

1

Am framantat 1 kg de faina deoarece am mai facut ceva din aluat.

2

Pt aceste doua placinte cu mere cantitatile se injumatatesc .

3

Am framantat aluatul de 2 ori deoarece asa stiu de la bunica mea, am lasat si a crescut prima oara si apoi i-ar l-am luat la [omorat ]:))).

4

Nu adaugati din prima toata jumatatea de cana de lapte, daca va mai trebuie se poate incalzi ca sa nu fie prea multa pt aluat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anca_rm 1

23.09.2014, 09:31

Raluca57 1

24.09.2014, 07:37

Ce buna! Așa făcea si bunica mea!

dantes 1

24.09.2014, 13:55

Buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro