Placinta cu mere

de Larisel in Prajituri, 2 Oct 2014 | 761 vizualizari

 

Ne plac mult merele, aveam cateva primite de la o prietena, iar rezultatul asta a fost.

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • un pachet de foi de placinta
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 ou
  • margarina sau unt
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea mare.


Intr-o cratita punem merele date pe razatoare impreuna cu zaharul si jumatate de cana de apa.


Lasam la foc mic, verificand din cand in cand.


Foile le lasam la dezghetat, cat mai bine ca sa le putem desface cu usurinta.


Impartim foile, in grupe de cate 3 si pentru fiecare rulou incepem cu prima foaie pe care o ungem cu margarina, a doua la fel si tot asa.


Dupa ce am ajuns la a 3-a foaie punem o parte din mar. Rulam si punem in vasul in care urmeaza sa bagam la cuptor, dar nu inainte de a tapeta cu margarina.


Fiecare rulou obinuit il punem in continuarea celuilalt.


Batem oul si il punem deasupra.


Bagam la cuptor, iar dupa ce este gata si se raceste pudram din belsug.

 

TIPS-URI

1

se poate pune scortisoara dar si nuca

2

cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sau acre sunt merele

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

02.10.2014, 10:18

Cu mere vreau si eu !!!

Rocsi 1

02.10.2014, 12:38

Buna si aromata!

Larisel 1

02.10.2014, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Amandina de post by Lavinia