Prajitura saseasca cu branza dulce

de RuxyRux in Prajituri, 2 Mar 2011 | 9292 vizualizari

 

Cea care m-a inspirat pentru aceasta prajiturica minunata a fost Corina33 cu placintuta saseasca, si-i multumesc tare mult...rezultatul a fost delicios!
Am modificat putin reteta dupa gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 3 plic zahar vanilat coaja rasa de la doua portocale
  • un praf de sare,
  • zahar pudra
  • 5 linguri de zahar pentru gris
  • Decor:
  • coaja de portocala
  • pentru caramelizat
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la foc cu 1 plic de vanilie si 5 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se lasa pana se intareste( destul de rapid) .


Ungem cu unt o tava( jena), presaram pesmet si apoi si intindem grisul uniform( eu l-am pus lingura cu lingura).


Amestecam branza cu ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala si faina si turnam peste stratul de gris in tava.


Dam la 180 grade pentru 45 de minute. Scoatem lasam sa se raceasca taiem si pudram...servim dupa dorinta. Eu am ornat cu coaja de portocala caramelizata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

DIANA B 1

07.03.2011, 15:03

Frumoaso , ti-am testat reteta ms mult ptr inspiratie

RuxyRux 1

07.03.2011, 15:15

Iubita Onesta...ma bucur din suflet

adry88 1

20.05.2011, 17:47

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt