Prajitura saseasca cu branza dulce

de RuxyRux in Prajituri, 2 Mar 2011 | 9613 vizualizari

 

Cea care m-a inspirat pentru aceasta prajiturica minunata a fost Corina33 cu placintuta saseasca, si-i multumesc tare mult...rezultatul a fost delicios!
Am modificat putin reteta dupa gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 3 plic zahar vanilat coaja rasa de la doua portocale
  • un praf de sare,
  • zahar pudra
  • 5 linguri de zahar pentru gris
  • Decor:
  • coaja de portocala
  • pentru caramelizat
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la foc cu 1 plic de vanilie si 5 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se lasa pana se intareste( destul de rapid) .


Ungem cu unt o tava( jena), presaram pesmet si apoi si intindem grisul uniform( eu l-am pus lingura cu lingura).


Amestecam branza cu ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala si faina si turnam peste stratul de gris in tava.


Dam la 180 grade pentru 45 de minute. Scoatem lasam sa se raceasca taiem si pudram...servim dupa dorinta. Eu am ornat cu coaja de portocala caramelizata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

DIANA B 1

07.03.2011, 15:03

Frumoaso , ti-am testat reteta ms mult ptr inspiratie

RuxyRux 1

07.03.2011, 15:15

Iubita Onesta...ma bucur din suflet

adry88 1

20.05.2011, 17:47

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt