Placinta cu mere

de Moni_alex in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 3047 vizualizari

 

O placinta cu aluat simplu care este si fraged dar se desface si foite, foite.
Se poate face placinta cu branza, cu dovleac, saleuri, cornulete sau foi de cremsnit.

 

INGREDIENTE

  • 340 g faina (foarte exact cantarita faina)
  • 250 g margarina
  • 100 g apa in care se introduce o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • scortisoara dupa gust
  • 3-4 linguri de pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot.


Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine.


Se da la rece de pe o zi pe alta.


Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul intr-un vas la foc mic pana se topeste zaharul, se inmoaie merele si nu mai sunt zemoase.


Se da la o parte si se adauga scortisoara.


Se lasa sa se raceasca.


Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua si se intind doua foi.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune prima foaie, se presara pesmetul, se adauga merele, se intinde deasupra ultima foaie si se cresteaza cu cutitul patratele.


Se inteapa din loc in loc cu furculita.


Se da placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace 45-50 minute pana se rumeneste frumos.


O placinta rapida si gustoasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Moni_alex 1

23.07.2015, 21:56

Raluca57 1

28.02.2016, 21:49

Excelent aluat! Am făcut plăcintă cu dovleac. Voi încerca și saleuri și cremșnit. F f f bun!!!

Moni_alex 1

29.02.2016, 10:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)