Placinta cu mere

de Julie in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 10158 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
UMPLUTURA :
  • 6 mere potrivite
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri scortisoara
  • cateva stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:


Mai intai pregatim umplutura.:
Se rad merele si se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul.
Cand s-au inmuiat se opreste focul si se adauga scortisoara si stafidele.

Pentru blat facem asa:

Separam albusurile de galbenusuri.
Batem bine albusurile cu zaharul.
Facem o maioneza din galbenusuri si ulei, pe care o amestecam
apoi cu albusurile .Adaugam si restul ingredientelor si amestecam usor.

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei si o coacem
aprox. 10 minute.
Scoatem tava si intindem umplutura de mere, apoi restul de aluat.
Bagam din nou placinta in cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se raceste si apoi se pudreaza cu un praf de scortisoara si apoi cu zahar farin.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anibordan 1

12.02.2013, 18:29

foarte buna ,dar m am fentat cu tava...am pus compozitia in tava prea mare

ryta 1

12.01.2014, 09:35

roxana_simona 1

12.01.2014, 21:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone