Placinta cu mere - Apple pie

de Corinuta in Prajituri, 11 Noi 2012 | 8190 vizualizari

 

Am vazut reteta pe un site unguresc si mi-a placut cum arata, apoi cumva, cu google translate am reusit sa pricep ce contine, asa ca am ''comis-o''.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 150 g unt

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura suc de lamaie

In plus: unt pentru uns tava si boabe de fasole pentru pus pe aluat ca si greutate.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere - Apple pie:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o cincime din aluat, iar cu restul se intinde o foaie rotunda care sa acopere forma de tort si sa ramana si o margine de 2-3 cm (la mine partea asta a fost cam ''tricky'' pentru ca Eliza se tot joaca cu sucitorul si nu l-am mai gasit asa ca am intins cu mainile :D). Se aseaza foaia de aluat in tava, se inteapa cu furculita din loc in loc si se mai da la frigider inca 20 de minute.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune peste aluat hartie de copt si boabe de fasole sau ce aveti pe-acasa, apoi se coace 10 minute.

Merele spalate si curatate se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie. Se mixeaza 2 oua cu frisca, zaharul si zaharul vanilat. Peste aluat se aseza feliile de mere si se toarna amestecul cu oua peste ele. Din aluatul ramas se intind cateva fasii si se aseaza deasupra sub forma unui grilaj. Se unge placinta cu oul ramas si se da la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce se raceste se presara deasupra zahar praf.

Suna putin cam complicat, dar sa stiti ca e foarte buna si merita efortul! 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere - Apple pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere