Placinta cu mere/ Apple Pie

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 1467 vizualizari

 

Este prima data cand fac placinta cu mere (poate pt ca nu sunt asa mare fan al merelor), insa este cea mai buna placintica din lume :) Zic placintica fiindca am ales sa fac placinta in forme individuale, mai usor de servit dar parca si mai dragute!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g margarina,
  • 200 g zahar pudra vanilat,
  • 1 ou,
  • 400 g faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • un praf de sare.
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere,
  • 200 g zahar,
  • un praf de scortisoara.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere/ Apple Pie:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 150 g zahar pudra. Am pus apoi oul, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.


Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.


Am curatat merele de coaja si le-am dat pe razatoare. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si am amestecat pana cand s-au calit usor. La final am pus scortisoara.


Am lasat amestecul sa se raceasca inainte sa-l pun in formele de placinta.


Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.


Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.


Peste aluatul din forme am pus umplutura de mere, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin placintelele :)


Am pus placintelele in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.


Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.


Este o placinta super buna, foarte frageda, economica si usor de preparat!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa fie mai simplu, se poate aseza aluatul in foaie intreaga deasupra placintelelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere/ Apple Pie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Dana_Retetegg 1

14.11.2012, 20:20

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:11

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 12:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca