Placinta cu mere (de post)

de marianascarlat in Mancaruri de post, 30 Mar 2013 | 9308 vizualizari

 

Imi plac merele si natur dar si coapte sau in prajituri. Si cum cam de mult n-am mai facut ceva cu mere, m-am apucat de treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina( 250g)
  • 15 linguri de faina
  • 7 linguri de apa
  • 1 praf de copt( sau bicarbonat ) stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • 10 mere mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (de post):

Merele se spala bine si se rad pe razatoarea mare cu coaja cu tot, deoarece in coaja si sub coaja sunt cei mai multi nutrienti.

Se framanta un aluat care se imparte in doua.

Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se aseaza uniform peste foaia de aluat.

Peste mere se presara zahar tos si scortisoara.

Se intinde a doua foaie peste mere si se inteapa cu o furculita din loc in loc.

Se da la cuptorul incalzit dinainte la foc potrivit cca 45 de minute.

Se presara cu zahar pudra si se taie cand s-a racit.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

CookieMonster 1

01.04.2013, 09:51

place franjiturica asta!

T I M E A 1

04.04.2013, 18:49

buna

marianascarlat 1

04.04.2013, 20:14

Multumesc Timea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu cartofi