Placinta cu mere la tigaie-de post

de nadea68 in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 13996 vizualizari

 

Imi place placinta la tigaie :)...mama o face la tara,se lauda imi face pofta si....eu o fac..

 

INGREDIENTE

  • o cana apa
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 3 mere
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g-150g zahar brun
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere la tigaie-de post:

Apa o punem intr-un castron,adaugam uleiul,otetul,sarea.

Punem si faina,n-am pus cantitatea,  asa la ochi,aluatul trebuie sa fie elastic.

Amestecam bine si imparti aluatul in doua.

Fiecare bucata o intindem cat mai subtire posibil.

Merele si gutuia se spala si se dau prin razatoare.Se scurg de zeama si se amesteca cu scortisoara dupa care se pune pe foaia intinsa.Adaugam stafide si zaharul.Se ruleaza si se taie bucati(se portioneaza) .Marimea o alegeti voi.

Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit.Cand e bine cald se pun bucatile de placinta si se prajesc.

Procedam asa cu toate bucatile.

Mie imi place foarte mult placinta facuta in modul acesta.

TIPS-URI

1

se poate folosi si dovleac,pere

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere la tigaie-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Larisel 1

26.11.2013, 21:45

Cred ca e delicioasa!
O voi incerca si eu, mi-a facut pofta tare, imi place marul in orice combinatie!

mihaelar63 1

27.11.2013, 01:28

Tot ce e de la mama , e de incredere

nadea68 1

27.11.2013, 18:43

asa e mihaelar63

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat