Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

de Gicuta69 in Prajituri, 5 Apr 2015 | 1641 vizualizari

 

Deosebit de buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei
  • o cana (250ml) faina
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g mere curatate
  • 3 lg. dulceata de visine
  • 4 lg.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si dulceata de visine- de post:

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la odihnit cam 30 de minute , dupa care il framantam putin pe planseta infainata.

Merele le curatam si le taiem felii subtiri, apoi le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.Din aluat se intinde o foaie rotunda (diametrul 40), mai groasa la mijloc si mai subtire pe margini. Se pune in tava de aragaz care a fost stropita cu apa si tapeteaza cu hartie de copt.In mijlocul foii se presara grisul apoi se pun merele , si peste mere dulceata de visine. Se indoaie marginile aluatului si se impaturesc peste prajitura. Mijlocul de fructe trebuie sa ramana gol. Se preseaza cu mainile deasupra si se presara cu zahar. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de visine- de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ghioceli 1

06.04.2015, 09:05

Cris2711 1

06.04.2015, 13:24

Sim0na 1

06.04.2015, 18:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere