Clatite banatene

de papabundetot in Prajituri, 23 Feb 2014 | 6866 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu inca din vremea in care stateam la Timisoara,este cunoscuta si sub denumirea de clatite Ana Lugojana,dar nu am mai facut-o de mult,asa ca astazi m-am gandit sa impart cu voi acest desert minunat,care sper sa va fie pe plac :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit :
  • Aluat de clatite cu 2 oua,faina,lapte,pana obtineti un aluat de consistenta mai grosuta
  • 6 + 2 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 gr branza de vaci
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • unt pt uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Din aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am umplut clatitele,pe care le-am impachetat in 4 si le-am asezat una langa alta intr-o tava unsa cu unt.

Din 6 galbenusuri,100 gr zahar si smantana lichida am facut un sos pe care l-am pus in tava peste clatitele umplute si am dat tava la cuptor pentru 10 minute.Am batut albusurile  spuma cu 50-60 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat,am scos tava din cuptor si am asezat peste clatite bezeaua obtinuta,apoi am introdus din nou tava in cuptor si am lasat-o pana cand bezeaua s-a rumenit frumos (aproximativ 10 min).

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene