Placinta cu mere si nuca (de post)

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Apr 2014 | 31230 vizualizari

 

E pentru impartit ,deci fara introducere...

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 100 g zahar farin
  • 20 linguri faina
  • 7 linguri apa
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Umplutura
  • 1 kg mere calite (le-am avut la congelator)
  • 200 g nuci taiate grosier
  • zahar brun
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuca (de post):

Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am asezat-o in tava- 30/40 cm -intepam cu furculita.

Amestecam merele cu nuca si apoi intindem peste foaia din tava, deasupra asezam a doua foaie o intepam cu furculita si presaram zahar brun. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute. Lasam sa se raceasca si apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Pushaa 1

14.04.2014, 13:16

dantes 1

14.04.2014, 13:47

foarte buna

babi5 1

14.04.2014, 14:32

Buna tare si mie imi place cu mere multe

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi de post