Placinta cu mere-de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Mar 2014 | 31284 vizualizari

 

Cica raceala trece cu ceva de framantat..deci m-am apucat sa framat si eu ceva si a iesit niste placita la sul....de raceala tot n-am scapat....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calda
  • 18 lingurri ulei
  • 1 plic de drojdie uscata Dr.Oetker
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 550 g faina
  • pentru umplut
  • 1 borcan de 800 g cu mere calita ( pregatite asta toamna)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere-de post:

Apa calda impreuna cu zaharul,uleiul,sarea si drojdia le amestecam intr-un castron si lasam la dospit cca 15 min.Apoi adaugam faina si framantam un aluat nelipicios,pe care il lasam sa creasca cca 20 min.Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem foaie peste care adaugam mere calite si presaram zahar tos ( merelele n-au fost asa dulci).Rulam foaia peste care am pus mere si o asezam in tava de la cuptor in care am pus hartie de copt.Procedam la fel cu restul de aluat .Sulurile rezultate le intepem din loc in loc cu un bat de frigarui.Dam tava la cuptorul preincalzit,la foc moderat.Cand s-au rumenit sunt gata.Portionam placinta inca calda si o pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

sub tava din cuptor punem o craticioara cu apa,sa nu se arda placinta pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

07.03.2014, 09:24

Bravo Cleme !!!

_Alina_ 1

07.03.2014, 12:23

Ce pofta mi-ai facut!

laura_n 1

07.03.2014, 15:41

buna rau de tot!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta insiropata din foietaj si mere