Placinta cu paste si sos de vin rosu

de Julie in Prajituri, 18 Noi 2010 | 4542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de placinta,
  • 300 g paste subtiri,
  • 1 lingura unt, 
  • 3 oua,
  • 6-7 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • 200 g branza proaspata ,
  • esenta de vanilie ,
  • cateva stafide,
  • coaja rasa de lamaie, ulei, pesmet
  • Pentru sos:
  • 300 ml vin rosu dulce,
  •  1 cana zahar,
  •  scortisoara, cardamom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu paste si sos de vin rosu:

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului, se adauga amestecul de paste cu branza iar deasupra se pun celelalte doua foi de placinta ,unse si ele cu ulei. Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.


Sosul:


Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa . Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom. Placinta se serveste stropita cu sosul cald.


Buna rau!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu paste si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

28_andreea 1

19.11.2010, 13:35

mamaaaaaaaaaaaaaa ce bine arta

Gouda 1

19.11.2010, 14:10

Julie 1

20.11.2010, 21:53

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaci