Placinta cu peste

de gaby_duceag in Ton, 2 Oct 2012 | 4147 vizualizari

 

INGREDIENTE

aluat
  • 500 gr faina alba
  • 50 gr faina porumb
  • 30-40 ml ulei de masline
  • o lingurita rasa sare
  • apa calda
  • 25 gr drojdie
umplutura
  • doua conserve ton in ulei (sau file de peste, fiert apoi maruntit)
  • doua cepe
  • o lingura unt
  • 100 gr cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • nucsoara
ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu peste:

Aluat.


Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul.


Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp de 10 minute.


Aseaza bolul in loc cald, acoperit si lasa-l sa-si dubleze volumul.


Umplutura.


Curata ceapa si tai-o juliene.


Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa, caleste timp de 1minut si pune 30-40 ml apa.


Da focul la mic si lasa pana se evapora apa. Lasa sa se racoreasca.


Scurge uleiul din conservele de ton (as fi preferat un file fiert dar acum nu am avut...) si adauga continutul din ele peste ceapa.


Rade cascavalul Delaco si pune-l peste amestec, condimenteaza cu sare , piper si nucsoara si omogenizeaza.


Pe blatul infainat intinde 2/3 din catitatea de aluat formand o foaie rotunda cu diamentrul mai mare decat al formei in care vei coace placinta.


Unge forma cu unt si aseaza foaia lasand aluatul sa treaca peste margini.


Repartizeaza uniform umplutura de peste apoi trece marginile foii peste ea (eviti scurgerea ).


Din restul de aluat intinde o foaie mai mica si aseaza-o deasupra dar lasa un orificiu micut intr-o parte sa aiba pe unde iesi aburul pentru a evita sa creasca aluatul prea tare si sa crape .


Unge totul cu ou batut si da-o la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.



Poti jongla cu ingredientele umpluturii inlocuind pestele cu ciuperci, pui, sunca, poti adauga oua fierte tocate, sau crema de branza si oua crude.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

mamaieelena 1

05.10.2012, 22:22

buna,buna placeeeee

bahna_violeta 1

21.11.2012, 16:25

apetisant

Panacris 1

20.02.2016, 15:04

A apărut și modul de preparare De probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu castraveti si crema de branza