Placinta cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 5710 vizualizari

 

Este sezonul prunelor, imi plac foarte mult si am vazut ca sunt tare faine in prajituri/tarte/placinte. Astfel am incins cuptorrul (a se citi Cooker-ul :D) si in foarte scurt timp m-am bucurat de aroma lor!
P.S. Doresc sa inscriu reteta in seria Deliciilor de tomana :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 ml lapte proaspat
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • un cub de unt
  • 25 gr drojdie
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • 500 gr prune (fara samburi)
  • 50 gr zahar vanilat (sau dupa gust)
  • o lingurita cu scortisoara
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • un ou pentru uns
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Incepem prin a pregati aluatul:

Pasam drojdia cu o lingurita de zahar pana ce se lichefiaza si o pastram intr-un loc caldut 10-15 minute (pentru a dospi).

Intre timp cernem faina intr-un vas, adaugam cele 2 oua, zaharul si laptele caldut. Amestecam usor, incorporand si drojdia dospita, iar cu ajutorul cubului de unt framantam un aluat fraged, nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosopel de bucatarie si il asezam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pentru compozitie/umplutura: taiem prunele in cuburi/jumatati, presaram zaharul si scortisoara si le pastram la rece pentru a se insiropa uniform.

Din aluatul crescut, intindem doua foi subtiri, egale. Le umplem cu prunele insiropate, le rulam cu grija si le asezam in vasul cooker-ului (uns bine cu unt moale).

Batem oul spuma si ungem placinta uniform.

Setam din MENU functia BAKE la o temperatura de 150 de grade, pentru 55 de minute.

Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat in vasul cooker-ului si doar dupa aceea o scoatem pe un platou cu ajutorul unei palete din silicon.

Se pudreaza zaharul vanilat si se serveste rece. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot folosi cu succes si foile de placinta. Eu prefer insa aluatul pregatit in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz