Placinta cu pui, ardei si ciuperci

de oanapl in Retete Delikat, 30 Iun 2018 | 3405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • pentru umplutură:
  • 500 g piept de pui
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe mari
  • 1 borcan ciuperci
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 150 g cașcaval
  • sare condiment pentru pui Delikat
  • pătrunjel verde 
  • pentru uns:
  • Ou bătut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui, ardei si ciuperci:

Toci ceapa mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin, adaugi carnea tocată, ardeiul tăiat cubulețe, condiment pentru pui Delikat, ciupercile tăiate cubulețe și pătrunjelul tocat. Pui sare după gust. Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit, până când scade apa. Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi ouăle mixate (păstrezi câteva linguri de compoziție pentru uns foaie de aluat de deasupra) și sare dacă mai este nevoie. Omogenizezi compoziția.

Tapetezi o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare, vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari puțin pesmet, apoi presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de carne, presari restul de cașcaval ras și adaugi deasupra foaia de aluat, o înțepi din loc în loc și o ungi cu oul bătut. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 40-45 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.



Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post