Placinta cu pui si pate de ficat

de madi_marin in Pui, 13 Mai 2020 | 5439 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 70 ml apă caldă
  • 15 g zahăr
  • 5 g drojdie uscată
  • 50 g făină
  • 70 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 3 g praf de copt
  • 220 g făină
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 300 g piept de pui tocat
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 conservă mică de pate de ficat
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns
  • mac / susan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si pate de ficat:

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute.

După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna rapid un aluat nelipicios. Se lasă la crescut pentru 1 oră.

Umplutura : se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei împreună cu morcovul ras fin, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă la foc mic până aceasta îşi schimbă culoarea. Se pun 50 ml apă şi se lasă să fiarbă câteva minute cu capacul pus. După acest timp se pun pasta de tomate, sare şi piper după gust şi se amestecă. Se mai lasă câteva minte la foc mic, apoi se dă vasul deoparte de pe foc şi se lasă la răcit. Abia atunci se amestecă cu pateul de ficat si umplutura este gata.

Aluatul crescut se cântăreşte şi se împarte în 6 bile egale. Se pudrează blatul de lucru cu făină şi se întind pe rând foi ovale. Fiecare foaie se taie cu cuţitul de pizza în fâşii până la jumătate. Se acoperă cu jumătatea netăiată, se pune câte o lingură de umplutură , apoi se formează un triunghi, care se sigilează bine în partea de jos. Se pun în tavă cu tăieturile în sus. Se pot uni sau se pot lăsa individual. Se lasă la crescut încă 30 de minute, supă care se ung cu ou bătut şi se presară cu mac sau susan

Se coc la 200 grade pentru 20 de minute, căldură sus/jos fără ventilaţie.

Sunt foarte bune şi fragede şi merg servite şi calde şi reci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Geantak (Placinta cu carne tatareasca)