Placinta cu rubarba

de mena29 in Prajituri, 24 Iun 2013 | 3830 vizualizari

 

Am primit recent aceasta reteta de placinta,de la o prietena sasoaica! Mi-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g iaurt
  • 500 g rubarba
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rubarba:

Am cernut faina si praful de copt,am adaugat 150g zahar si vanilia.


Am adaugat cele 4 galbenusuri,iaurtul,untul si coaja de lamaie.Am amestecat bine cu mixerul. Am turnat amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Am presarat peste compozitia din tava,rubarba spalata,curatata si taiata dupa care am introdus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat placinta sa se coaca 30 min. la 175gr.C.


Am mixat bine cele 4 albusuri,cand s-au facut spuma am adaugat treptat cele 150g zahar ramase. Dupa cele 30 de minute cat a stat placinta in cuptor am scos tava afara si am intins spuma deasupra.Am mai lasat placinta inca 10 min reducand focul la 150gr.C.


Am servit placinta rece.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mena29 1

29.06.2013, 21:44

Scortisoara, multumesc frumos!

mena29 1

29.06.2013, 21:46

Lucy,multumesc frumos! Sa sti ca este delicioasa aceasta placinta!

Aurelia 07_07 1

16.05.2015, 16:07

Nu am mai facut de cand locuiam pe str.XVI

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci