Placinta cu rubarba

de mena29 in Prajituri, 24 Iun 2013 | 7013 vizualizari

 

Am primit recent aceasta reteta de placinta,de la o prietena sasoaica! Mi-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g iaurt
  • 500 g rubarba
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rubarba:

Am cernut faina si praful de copt,am adaugat 150g zahar si vanilia.

Am adaugat cele 4 galbenusuri,iaurtul,untul si coaja de lamaie.Am amestecat bine cu mixerul. Am turnat amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Am presarat peste compozitia din tava,rubarba spalata,curatata si taiata dupa care am introdus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat placinta sa se coaca 30 min. la 175gr.C.

Am mixat bine cele 4 albusuri,cand s-au facut spuma am adaugat treptat cele 150g  zahar ramase. Dupa cele 30 de minute cat a stat placinta in cuptor am scos tava afara si am intins spuma deasupra.Am mai lasat placinta inca 10 min reducand focul la 150gr.C.

Am servit placinta rece.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mena29 1

29.06.2013, 21:44

Scortisoara, multumesc frumos!

mena29 1

29.06.2013, 21:46

Lucy,multumesc frumos! Sa sti ca este delicioasa aceasta placinta!

Aurelia 07_07 1

16.05.2015, 16:07

Nu am mai facut de cand locuiam pe str.XVI

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci