Placinta cu rubarba

de mena29 in Prajituri, 24 Iun 2013 | 3603 vizualizari

 

Am primit recent aceasta reteta de placinta,de la o prietena sasoaica! Mi-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g iaurt
  • 500 g rubarba
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rubarba:

Am cernut faina si praful de copt,am adaugat 150g zahar si vanilia.


Am adaugat cele 4 galbenusuri,iaurtul,untul si coaja de lamaie.Am amestecat bine cu mixerul. Am turnat amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Am presarat peste compozitia din tava,rubarba spalata,curatata si taiata dupa care am introdus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat placinta sa se coaca 30 min. la 175gr.C.


Am mixat bine cele 4 albusuri,cand s-au facut spuma am adaugat treptat cele 150g zahar ramase. Dupa cele 30 de minute cat a stat placinta in cuptor am scos tava afara si am intins spuma deasupra.Am mai lasat placinta inca 10 min reducand focul la 150gr.C.


Am servit placinta rece.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mena29 1

29.06.2013, 21:44

Scortisoara, multumesc frumos!

mena29 1

29.06.2013, 21:46

Lucy,multumesc frumos! Sa sti ca este delicioasa aceasta placinta!

Aurelia 07_07 1

16.05.2015, 16:07

Nu am mai facut de cand locuiam pe str.XVI

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere