Placinta cu spanac

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2010 | 3045 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g margarina sau unt
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare

PENTRU UMPLUTURA:

  • 350-400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza de vaci putin sarata
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.


Punem spanacul intr-un bol, peste el adaugam branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.


Scoatem aluatul de la frigider si din trei sferturi din el intindem o foaie pe care

o asezam intr-o forma rotunda unsa cu unt sau margarina si tapetata cu putin pesmet.

Foaia trebuie sa imbrace putin si peretii formei. O intepam din loc in loc cu furculita.

Asezam apoi umplutura.


Intindem aluatul ramas si taiem din el fasii lungi pe care le intindem deasupra placintei.Ungem bine cu ou si presaram mac.


Dam la cuptor pentru aprox. 35-40 minute.


Este buna calda dar si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Ina 1

08.05.2010, 12:46

intai am pus la favorite, am dat furculite si apoi am citit reteta

nadina73 1

09.05.2010, 00:35

si eu la fel am pus furcile prima data si apoi am studiat

burdulea56 1

10.05.2010, 11:09

Ce frumos si sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga la cuptor