Placinta cu spanac si branza

de Luckycake in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2014 | 1854 vizualizari

 

Am pregatit o placinta minunata cu spanac. E primavara si e momentul sa ne vitaminizam.Se prepara repede , si se consuma si mai repede, e grozava ca aperitiv atunci cand ai musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 120 ml apa rece
  • 60 gr untura moale (unt 82 % grasime)
  • Umplutura:
  • 350 gr spanac
  • 2 cepe verzi
  • marar proaspat
  • 150 gr telemea vaca
  • 2 oua
  • 125 gr mozzarella
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Punem faina intr-un castron incapator, in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si amestecam cu o spatula.vFramantam aluatul pana devine neted (minim 10 minute), apoi il intidem in forma rotunda cu ajutorul unui sucitor, trebuie sa fie mai mare decat forma de copt. Il punem in forma de copt, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 1/2 ora.


Spanacul il spalam si il maruntim. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, adaugam ceapa verde taiata rondele si calim 2-3 minute, adaugam spanacul si piper si lasam la foc mic spre mediu pana se inmoaie spanacul (cam 7-8 minute). Sfarmam branza si batem ouale, gustam branza si daca este sarata nu mai punem sare in spanac. Amestecam branza cu spanacul si 2/3 din oua si le punem peste aluat. Feliem mozzarella si o punem deasupra. Aluatul care atarna pe margini il aducem spre centrul formei de copt, acoperind placinta precum in imagine si o ungem cu restul de ou. O coacem la 200 grade pana capata o culoare aurie, cam 35- 40 minute.


O lasam la racit 15 minute apoi o servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Luckycake 1

28.03.2014, 13:58

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 14:54

plaaaaaace

lucy2002 1

02.04.2014, 23:05

Buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta lipoveneasca