Placinta cu spanac si oua de prepelita

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2013 | 2374 vizualizari

 

sa s-a facut ca intr-o saptamana puiul meu mi-a cerut insistent - chiar in fiecare zi - sa-i dau sa manance cozonac. Dar de unde cozonac?? Ca n-aveam nici macar o urma prin casa :D Intr-un final am cedat (nu e treaba usoara cu cozonacul asta) si am zis sa-i fac eu lui un cozonacel, asa de pofta :)
M-am pus si am framanat aluatul - daca vreti reteta o puteti lua de aici - doar ca am cam omis zaharul :)) Mai face omul si greseli, nu? :D
Nu-i nimic, mi-am zis, ca doar compensam la umplutura. Zis si facut! Am indulcit umplutura cu o portie zdravana de caramel :)
Dar...aluatul a fost prea mult pentru 'cozonacelul' meu asa ca m-am tot gandit eu ce sa fac cu aluatul ramas. Si am gasit o solutie salvatoare, mereu e asa cand am spanac si branzeturi in frigider. Si pe langa aceastea, mai aveam si niste oua de prepelita frumusele foc, numai bune de pus in placinta asta. Si acum va prezint ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr aluat de cozonac - fara zahar
  • 14 oua prepelita
  • 300 gr spanac
  • 100 gr branza de vaca
  • 14 oua prepelita
  • 14 cuburi de telemea/cas
  • sare
  • piper
  • marar/patrunjel
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si oua de prepelita:

Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu.

Spanacul - cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie oparit 5 minute in apa cu sare, dar asta dupa ce l-ati spalat bine in 3 ape. Se lasa la scurs, apoi se taie marunt.

Bun...amestecam spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel si marar tocate, apoi punem sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Ungem aluatul cu spanacul, apoi luam 7 oua de prepelita si le punem in linie (pe lungimea aluatului), procedam la fel si cu telemeaua lasand putin spatiul intre randul de oua si cel de telemea. Urmeaza un nou rand de oua si apoi terminam cu unul de telemea. Rulam cu grija, cat mai strans posibil. Punem placinta intr-o tava mare de cozonac si o ungem cu galbenus de ou. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava cu placinta. Dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade si mai coacem pentru 25-30 de minute, pana placinta noastra e bine rumenita.



Lasam la racit, apoi portionam dupa preferinta. Stiti ce incantat a fost strumful meu? Cel mai mult l-au fermecat ouale de prepelita, si facea el ce facea ca le fura de la fiecare din farfurie :)))

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

23.02.2013, 19:54

Arată superb!

diaconta 1

23.02.2013, 22:50

iar ai facut minunatii
pup puiutul mic

marcela1979 1

25.02.2013, 02:47

ce super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!