Placinta cu spanac si telemea de oaie

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2014 | 1700 vizualizari

 

Este o placinta simplu de pregatit; in tarile arabe la placintele cu spanac se adauga un ingredient specific: sumacul.Acest condiment da mancarurilor un gust usor acrisor si o culoare bordo foarte apetisanta.

 

INGREDIENTE

  • · 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • · 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • · ulei de masline virgin
  • · cateva fire de ceapa verde
  • · 1 ceapa mare
  • · 400 g telemea de oaie
  • · 3 oua
  • · ¼ lingurita de sare
  • · piper proaspat macinat
  • · sumac
  • · 60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si telemea de oaie:

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.


Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac.


Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul.


Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .


Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.


Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.


Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.


Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.


Se presara cu sumac macinat.


Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.


Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Foile de placinta se pastreaza intre 2 prosoape de bucatarie umede pentru a nu se usca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

28.08.2014, 11:56

ralu_ca 1

28.08.2014, 18:41

super

Rocsi 1

29.08.2014, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Spanac in foietaj