Placinta cu spanac, urda si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2016 | 1056 vizualizari

 

Imi place mult sa fac astfel de placinte sarate cu branzeturi, pentru ca ai mei le adora si sunt practice de luat si la pachet. Am avut putine emotii ca am folosit spanac si mama nu e cu spanacul, dar a zis ca nici nu se simte, deci inca un succes am bifat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 gr faina
    • 3 gr drojdie uscata
    • 100 ml apa
    • 2 linguri ulei
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 250 gr spanac congelat
    • 2 linguri ulei
    • 1 ceapa verde
    • 1 catel de usturoi
    • sare
    • piper
    • 200 gr crema de branza
    • 300 gr urda
    • 3 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac, urda si crema de branza:

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura. Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate. La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.


Umplutura: Spanacul decongelat, il tocam marunt. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul. Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul. Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper. Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam. Intr-un bol mixam urda cu crema de branza. Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta. La final ii dam gust cu sare si piper. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit. Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava. Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita. Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, urda si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (36)

noiinbucatarie 1

08.08.2016, 16:42

Rocsi 1

08.08.2016, 20:00

Multumesc Catalina

Rocsi 1

08.08.2016, 20:01

Rahela multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!