Placinta de gutui

de Teo in Prajituri, 10 Noi 2009 | 12776 vizualizari

 

Un desert de toamna parfumat cu .... "gutui amarui, cu puf galben ca de pui"...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cescuta cu apa/lapte/sifon
  • 1 cescuta (dar mai goala) cu ulei
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 3 gutui mari
  • 10 linguri de zahar
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de gutui:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi.

Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza prima foaie. Apoi se asaza gutuile dupa ce au fost usor calite in prealabil cu 1/2 pachet de margarina si 10 linguri de zahar. Se asaza si a doua foaie, se taie patratele si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a racit se pudreaza.

TIPS-URI

1

  Facultativ, se poate adauga si coaja de la o lamaie

2

  Daca gutuile sunt prea zemoase cand se pot adauga 1-2 linguri de gris dupa ce au fost calite

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:27

Marturisesc ca a fost foarte buna placinta (a ajuns coletul), dar cam putina. Ce e bun se termina repede..

danygospodina 1

13.11.2009, 21:28

F.F. buna, am facu-o azi, am pus si un mar, pentru pacalit fitele de d-ra. Si a fost cu mere, iar , la a doua felie, deja se transformase toata in gutui. A mers trucul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)