Placinta de gutui

de Teo in Prajituri, 10 Noi 2009 | 9884 vizualizari

 

Un desert de toamna parfumat cu .... "gutui amarui, cu puf galben ca de pui"...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cescuta cu apa/lapte/sifon
  • 1 cescuta (dar mai goala) cu ulei
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 3 gutui mari
  • 10 linguri de zahar
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de gutui:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi.


Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza prima foaie. Apoi se asaza gutuile dupa ce au fost usor calite in prealabil cu 1/2 pachet de margarina si 10 linguri de zahar. Se asaza si a doua foaie, se taie patratele si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a racit se pudreaza.

 

TIPS-URI

1

  Facultativ, se poate adauga si coaja de la o lamaie

2

  Daca gutuile sunt prea zemoase cand se pot adauga 1-2 linguri de gris dupa ce au fost calite

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:27

Marturisesc ca a fost foarte buna placinta (a ajuns coletul), dar cam putina. Ce e bun se termina repede..

danygospodina 1

13.11.2009, 21:28

F.F. buna, am facu-o azi, am pus si un mar, pentru pacalit fitele de d-ra. Si a fost cu mere, iar , la a doua felie, deja se transformase toata in gutui. A mers trucul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere