Placinta de gutui

de Teo in Prajituri, 10 Noi 2009 | 7793 vizualizari

 

Un desert de toamna parfumat cu .... "gutui amarui, cu puf galben ca de pui"...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cescuta cu apa/lapte/sifon
  • 1 cescuta (dar mai goala) cu ulei
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 3 gutui mari
  • 10 linguri de zahar
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de gutui:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi.


Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza prima foaie. Apoi se asaza gutuile dupa ce au fost usor calite in prealabil cu 1/2 pachet de margarina si 10 linguri de zahar. Se asaza si a doua foaie, se taie patratele si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a racit se pudreaza.

 

TIPS-URI

1

  Facultativ, se poate adauga si coaja de la o lamaie

2

  Daca gutuile sunt prea zemoase cand se pot adauga 1-2 linguri de gris dupa ce au fost calite

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:27

Marturisesc ca a fost foarte buna placinta (a ajuns coletul), dar cam putina. Ce e bun se termina repede..

danygospodina 1

13.11.2009, 21:28

F.F. buna, am facu-o azi, am pus si un mar, pentru pacalit fitele de d-ra. Si a fost cu mere, iar , la a doua felie, deja se transformase toata in gutui. A mers trucul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.