Placinta de primavara cu spanac

de susu in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2013 | 2000 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa calda
  • 1 lgt sare

Umplutura:

  • 1 kg spanac
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 520 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 4 lg smantana grasa
  • 27 gr unt
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de primavara cu spanac:

Aluat


Se framanta un aluat elastic din aceste ingrediente si se lasa la rece 30 de minute. Se intinde o foaie si se tapeteaza o forma rotunda lasand aluatul sa curga peste margini.


Spanacul se taie suvite, se preseaza cu putina sare, se framanta pana se inmoaie si se preseaza sa iasa apa. Se amesteca spanacul cu ceapa tocata si cu telemeaua sfaramata si amestecata cu oua si smantana. Se potriveste de sare si piper, se pune compozitia peste aluat iar aluatul de pe margini se aduce spre interior.


Deasupra umpluturii se pun bucatele de unt. Se da aproximativ 60 de minute la cuptorul incalzit. Este foarte consistenta si se mananca in loc de un fel principal.


E buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de primavara cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Anett 1

26.06.2013, 14:56

buuun!

babi5 1

26.06.2013, 15:20

iri_iri 1

26.06.2013, 17:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu spanac