Plăcintă din urdă cu brânză de burduf

de gratziela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2011 | 3803 vizualizari

 

Nu te-a încântat niciodată mirosul proaspăt de urdă încât nu mai aştepţi să ajungi acasă ca să ciupeşti puţin din ea pe ascuns, că aşa este mult mai bun?!
Ei bine, când vine primăvara, precum ghioceii care-si fac primii apariţia printre ultimele pâlcuri de zăpadă ce nu se mai topeşte, aşa se întâmplă şi cu urda care se înghesuie printre vestitorii primăverii şi care-şi dă mâna bucuroasă cu ceapa verde, ne anunţă că primăvara este pe drum.
Şi-atunci mă gândesc că o plăcintă este bine întâmpinată pe masa de seară sau chiar la micul dejun şi dau deoparte fără prea multă părere de rău borcanul de zacuscă trudit din vară.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. urdă -         
  • 200 gr. brânză de burduf -         
  • 4 oua -         
  • 2 linguri cu vârf cu smântână -         
  • 2 linguri cu vârf de făină albă -         
  • 1 linguriţă chimion -         
  • 1 linguriţă seminţe de susan -         
  • 50 gr. caş proaspăt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă din urdă cu brânză de burduf:

Amestecă brânza de burduf cu urda fără să pui sare deoarece brânza de burduf este destul de sărată. După ce ai amestecat bine, adaugă ouăle întregi, smântâna şi făina. Plimbă bine spatula de lemn, să fii sigur că tot ce ai pus în castron s-au îmbrăţişat până la contopire şi compoziţia a căpătat culoarea aurie.


Atunci să ştii că poţi aprinde cuptorul pentru a fi cald când pui la copt plăcinta. Unge o tavă rotundă cu puţin ulei şi tapetează cu griş. Tava pe care am folosit-o avea 23cm diametru. Răstoarnă compoziţia în tavă şi nivelează cu o spatulă din lemn.



Cu gândul la florile ce în curând îmi vor invada grădină şi-mi vor fi mângâiat nările avide de căldură, am imprimat o mică floare din caşul proaspăt pe care l-am scurs bine de zer. Şi, precum fluturii neastâmpăraţi, am presărat seminţe de chimion şi susan ca să-mi ascundă, doar pe moment, ce surpriză plăcută voi fi întâmpinat când, cu poftă, voi muşca din felia de plăcintă!


Pregăteşte cuptorul pentru 170ºC (mediu pe gaze) şi lasă plăcinta să se coacă împrăştiindu-şi miresmele prin bucătărie. Şi când se împlini timpul de coacere, scoate plăcinta din cuptor. Chiar dacă mirosurile coacerii ţi-au invadat bucătăria, aşteaptă puţin să se răcorească şi bucură-te de imaginea unei plăcinte minunate!


Iar când vei fi gustat din ea, să ştii ca este cam greu să te opreşti doar la o singură felie.


Şi dacă nu te-am convins, să ştii că este o plăcintă uşor de digerat care face casă bună cu stomacul si fierea, şi nu se supără nici pe ficat. Deci poţi să mai tai o felie de plăcintă şi să te bucuri de savoarea ei.


Dacă eşti înconjurat de prieteni şi familie, să ştii că le vei face o surpriză plăcută, iar dacă vrei să dăruieşti o floare, poţi şi pe aceasta s-o aşezi pe masă ca să completezi un buchet cu toată dragostea ce poţi s-o dăruieşti, căci nu poate fi ceva mai înălţător să iubeşti şi să dai mai departe ceea ce minunatul nostru pământ ne dăruieşte zi de zi.


O zi bună alături de multe altele la fel de minunate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă din urdă cu brânză de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lilik 1

26.05.2011, 01:57

cat de buna

DIANA B 1

07.06.2011, 08:17

Este cu-adevarat bunaaaaaaaa , eu am testat-o si-am si bisat-o .

babi5 1

12.12.2014, 20:12

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu ou