Placinta dobrogeana cu telemea

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 8283 vizualizari

 

Toata lumea a auzit de vestita Placinta Dobrogeana, deosebit de gustoasa, mai ales daca o mananci vara in compania unui pahar de bere, asa ca m-am gandit sa postez reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de placinta (sarbesti)
  • 4 oua
  • 700g de branza (telemea si cas)
  • 550g de smantana
  • 1 pachet de unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana cu telemea:

Se ia un bol in care se pune branza rasa sau zdrobita cu furculita si 350g de smantana, apoi se amesteca bine compozitia.


Se deschide pachetul cu foi de placinta, se scot 3 foi din el si se ung cu unt topit, apoi se pune peste cateva linguri din compozitia de branza, se intinde bine si se ruleaza.


Ruloul se ajeaza intr-o tava unsa cu unt; la fel se procedeaza pana se termina foiile de placinta.


Dupa ce ati asezat toate rulourile in tava, acestea se inteapa cu furculita si se dau cu unt pe deasupra.


La urma, inainte de a baga placinta la cuptor, se amesteca cu mixerul cele 4 oua cu 200g de smantana, se toarna peste placinta si se lasa sa stea 5 min.


Se baga la cuptor, acesta fiind incins in prealabil la 180°C si se coace pana se rumenesc deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

08.01.2011, 09:39

Cris2711 1

08.01.2011, 10:34

Bine ai Venit tare buna placinta ta,vreau si eu

andreea123 1

08.01.2011, 13:14

Ina, imi pare rau, s-a terminat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti